‘Alsof beest Van der Poel uit een kanon wordt geschoten’

VideoAfgepeigerd stortte Mathieu van der Poel ter aarde na zijn winst in de Amstel Gold Race. Zijn geheim? ‘Als ik de finish zie, dan kan ik wat exta's.’

,,Ik weet het zelf niet eigenlijk. Ik kan mijzelf enorm kapot rijden. Als ik die finish zie dan kan ik net iets meer geven", zei Van der Poel in het Ziggo Sport-programma Peptalk. ,,Het gevolg is wel dat ik dan even op de grond moet gaan liggen.”

Oud-renner Lance Armstrong prees de Nederlander de hemel in. ,,Ik heb in dertig jaar wielrennen nog nooit zoiets gezien. Wat een beest, alsof hij uit een kanon wordt geschoten. Ik ben sprakeloos.” Van der Poel nam niet alleen dit compliment, maar ook de andere lovende woorden met plezier aan. 

Luister hieronder wat Lance Armstrong in podcast TheMove zegt over Van der Poel 

Luik-Bastenaken-Luik

Op de vraag of hij niet Luik-Bastenaken-Luik zou moeten rijden, antwoordde Van der Poel: ,,Ik ga het mooi vanuit een zetel bekijken. Dit parcours is nog lastiger en de klimmen nog langer. Misschien is het iets voor de toekomst.”

Van der Poel gaat een rustiger periode tegemoet en zich voorbereiden op de wereldbekerwedstrijd mountainbiken die over vijf weken in het Tsjechische Nove Metzo plaatsvindt.

Luister hieronder naar de editie van In Het Wiel over de Amstel Gold Race

Volledig scherm
Mathieu van der Poel. Inzet: Lance Armstrong. © Cor Vos, EPA