Volledig scherm
Alterno kon geen puntje wegsnoepen bij Apollo 8 © Wouter van Zoeren

Alterno kan bij Apollo 8 geen punt weghalen

Alterno is er niet in geslaagd om aan de lastige uitwedstrijd in de eredivisie volleybal tegen Apollo 8 één of meer punten over te houden. De ploeg van coach William Klaver knokte zich in de derde set wel terug en verkleinde de achterstand, maar daarmee had Alterno haar kruit verschoten: 3-1.

Tegen de verrassend sterke nummer drie van de ranglijst kwam de Apeldoornse formatie er aanvankelijk niet aan te pas, de eerste set ging met 25-13 naar de vrouwen uit Borne. Daarna kwam Alterno beter in de wedstrijd. In de tweede set ging het lange tijd gelijk op, maar een serie van zes Twentse punten op rij was beslissend. Alterno kwam nog terug tot 22-20, maar ging met 25-21 kopje onder.

Alterno beloond

Toch gaf Alterno niet op en dat werd beloond in de derde set, waarin het tot het laatste punt spannend bleef. Ondanks vier matchpoints tegen, lukte het om de set in de wacht te slepen met 29-27.

De ommekeer in de wedstrijd werd dat desondanks niet. Apollo 8 zette in de vierde set een tandje bij en had al snel een beslissende marge te pakken. Met 25-12 kwam Alterno geen moment meer in de buurt van een punt. Met zestien punten, waaronder drie via de blokkering, was Moniek Jansen met afstand de meest scorende speelster aan Apeldoornse kant.

Het was alweer de achtste puntloze wedstrijd in dit eredivisieseizoen voor Alterno, dat voorlaatste staat (5 uit 10).

Goed resultaat een noodzaak

Zaterdag wacht het laatste duel van dit kalenderjaar. Om nog enige aansluiting te vinden met de nummers zeven en acht, Sneek en Peelpush, en om het broze vertrouwen enigszins te herstellen, is een goed resultaat tegen nummer zes Regio Zwolle een bittere noodzaak. Ook de Zwolse formatie presteert in de lopende competitie vooralsnog teleurstellend.