Volledig scherm
Annemarie Worst boekte in Gieten de eerste grote zege bij de elite-vrouwen. © Cor Vos

Annemarie Worst behaalt gedenkwaardige zege in Superprestige Gieten

Annemarie Worst heeft zondag de Superprestige in Gieten gewonnen. De 22-jarige veldrijdster uit Nunspeet had op de streep een halve minuut voorsprong op Marianne Vos. 

Worst en Vos reden halverwege de race samen op kop, maar een versnelling van Worst was Vos te machtig. Ze kon zich handhaven op de tweede plek voor de Italiaanse Alice Maria Arzuffi.

Worst, renster van Steylaerts-777, was zeer content met de zege. ,,Dit is toch mijn eerste grote overwinning bij de elite-vrouwen", sprak de voormalig wereldkampioene bij de beloften (Bieles 2017). ,,Ik had vorige week al wel gemerkt dat ik goed was. En kan die lijn nu ook doortrekken. Dit is pas mijn tweede volledige seizoen in het veld. Ik denk dat ik vorig jaar toch als leerjaar moet zien, nadat ik uit het mountainbiken ben gekomen. Ik sprong niet altijd goed met mijn krachten om, maakte veel foutjes. Op dit moment heb ik meer inhoud in vergelijking met het verleden, ben ik technisch beter en ben ik ervarener. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik nu elke week ga winnen, maar het zou mooi zijn als ik telkens bij de eerste vijf kan eindigen. En dan natuurlijk met een voorkeur voor uitschieters als deze, in kampioenschappen als het EK en het WK. Maar ik zou als leidster in de Superprestige ook graag deze reeks hoog afsluiten. Dat zou betekenen dat ik me als renster zo ontwikkeld heb dat ik een seizoen lang op het hoogste niveau kan presteren."

Bekentenis

Worst deed na afloop een bijzondere bekentenis. ,,Ik houd eigenlijk helemaal niet zo van door het zand rijden. Wel rijd ik in Gieten altijd goed, ook omdat het een thuiswedstrijd is. Maar nu was het juist in het zand waar ik Marianne pijn kon doen en uiteindelijk een kloof kon slaan. Toen ik in de ronden daarvoor achter haar reed, merkte ik dat ik over had en daarom besloot ik daar mijn slag te slaan. En dan rijd je gewoon met ruime voorsprong de laatste ronde in. Hoefde ik niet eens te sprinten voor die eerste zege. Ik ben hier dan ook heel blij mee.”

Live Voetbal

home logo IJsselmeervogelsIJS
18:30
Go Ahead EaglesGAE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
PSVPSV
away logo