Annemarie Worst uit Nunspeet pakt Europese titel veldrijden

Video Annemarie Worst is Europees kampioene geworden bij de vrouwen in Rosmalen. In de slotronde reed de Nunspeetse weg bij Marianne Vos (tweede), Denise Betsema (derde) en wereldkampioene Sanne Cant. Eerder was Worst al wereldkampioene bij de beloften-vrouwen begin 2017. “Dat was natuurlijk ook geweldig. Maar het mooie van deze trui is dat ik deze kan dragen een jaar lang.”

De Gelderse was vooraf gespannen. “Ik was natuurlijk in vorm en hoopte op deze titel. Gelukkig valt die spanning van me af op het moment dat ik start. Ik ben de wedstrijd hard blijven maken en op een gegeven moment sloeg ik dan een gat. Toen voelde ik wel dat het erin zat voor me. Het is extra bijzonder dat dit me lukt hier in Nederland, met zoveel publiek. En natuurlijk dat we hier eerste, tweede en derde worden. Maar het was een heel zware koers.”

Ze zegt een jaar te hebben moeten wennen aan het rijden bij de elite-vrouwen. “Vorige winter was mijn eerste echte seizoen in het veld. Daarvoor reed ik een beperkt programma. Veel dingen waren dan ook nieuw voor mij. Dat is een leerjaar gebleken. Ik heb meer ervaring, ken de verschillende soorten parcoursen beter en ben ook gewoon sterker geworden. Ook door het op de weg rijden voor de Adelaar Ladies. Al die stukjes samen zorgden ervoor dat ik een stap zette. En dat heeft zich vandaag uitbetaald.”

Volledig scherm
Annemarie Worst wint het EK veldrijden in Rosmalen. Marianne Vos (groene helm) wordt tweede, gevolgd door Denise Betsema. © sportfoto.nl
Volledig scherm
Annemarie Worst. © Henri van der Beek