Eden Hazard na de gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland (3-0).
Volledig scherm
Eden Hazard na de gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland (3-0). © BSR Agency

België in jubelstemming voor presentatie Hazard bij Real

Bij de Belgische krant HLN weten ze het zeker: voor de presentatie van nieuwkomer Hazard wordt morgen alles uit de kast gehaald bij Real Madrid. ,,De entree van Eden moet imposanter worden dan de komst van Cristiano Ronaldo”

Bij Real Madrid krijgen alle nieuwkomers een ontvangst van formaat, maar De Koninklijke wil met de presentatie van Hazard Cristiano Ronaldo overtreffen, denkt HLN.  ,,Real hoopt het wereldwijde record van Ronaldo morgen minstens te evenaren. Ze dromen er in Madrid zelfs stilletjes van dat de arena - in Bernabeu is er plaats voor 81.000 fans - tot in de nok vol zal zitten. ” Even ter vergelijking: bij de presentatie van Cristiano Ronaldo kwamen 80.000 mensen opdraven. Het is volgens de Belgische krant dan ook niet meer dan logisch dat De Koninklijke alle zeilen bijzet om van de voorstelling van Hazard de grootste uit de clubgeschiedenis te maken, want de Belg moet ‘de nieuwe redder worden van een geteisterd Real Madrid.’

Het tijdstip speelt een cruciale rol bij een torenhoge publieksopkomst. Dat is ook de reden dat Eden Hazard om 19.00 of 20.00 gepresenteerd, weet de krant. ,,Hét perfecte uur, zodat zoveel mogelijk fans kunnen afzakken naar Bernabéu.” 

Dit in tegenstelling tot de presentatie van zijn landgenoot Thibaut Courtois die ‘gewoon in de middag’ om 14.00 uur op een zonovergoten dinsdag werd verwelkomd in Estadio Santiago Bernabéu. Maar het tijdstip is volgens het medium niet de enige reden voor het verschil in opkomst.  ,,Courtois - sorry Thibaut - is een doelman en geen toekomstige Gouden Bal, zoals Real-voorzitter Florentino Pérez ongetwijfeld hoopt. Verschil moet er nu eenmaal zijn.”