Volledig scherm
© Photo News

Botsing Toro Rosso's volgens Gasly door communicatiefoutje

Een communicatiefoutje blijkt de oorzaak te zijn van de botsing tussen de twee bolides van Toro Rosso in de Grote Prijs van China. Bij het ingaan de 32ste ronde dacht Pierre Gasly zijn teamgenoot Brendon Hartley te kunnen passeren. De Fransman botste echter frontaal op de Nieuw-Zeelander. Beide bolides van de Italiaanse renstal spinden en raakten beschadigd.

,,Over de boordradio zei het team tegen me: Brendon gaat je voorbij laten aan het einde van het rechte stuk'', vertelde Gasly, die vlak daarvoor verse banden had gehaald in de pits en daarmee aanzienlijk sneller was dan Hartley. ,,Ik verwachtte dus dat Brendon me ruimte zou geven. Ik wilde hem aan de binnenkant inhalen en dacht dat hij me ruimte zou geven om de bocht te maken. Maar hij zag me blijkbaar niet. Ik probeerde hem te ontwijken door hard te remmen, maar het was al te laat. Een schande, want het laatste dat je wil is botsen met je teamgenoot. Waarschijnlijk was het een miscommunicatie. Ik verwachtte het ene en hij blijkbaar het andere.''

Gasly, vorige week nog verrassend vierde in Bahrein, werd door de stewards aangewezen als de boosdoener. De Franse coureur kreeg een tijdstraf van 10 seconden. Hij kwam gedesillusioneerd als achttiende over de finish. Hartley was de enige uitvaller in de race. De Nieuw-Zeelander zocht de pits op met problemen met zijn versnellingsbak.

Volledig scherm
Pierre Gasly . © EPA
Volledig scherm
Brendon Hartley. © Getty Images

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
EINDE
3-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo FC UtrechtUTR
EINDE
3-0
Heracles AlmeloHER
away logo