Buitenland­se media over bizarre race: ‘Verstappen sleepte kapotte auto meer dan goed over het circuit’

De Formule 1 wordt soms een ‘optocht’ of saai en voorspelbaar genoemd, maar zondag was daar totaal geen sprake van. In de eerste ronde veroorzaakte Valtteri Bottas een flinke crash met onder anderen Max Verstappen als slachtoffer, vervolgens won Esteban Ocon tegen alle verwachtingen in zijn eerste Grand Prix en werd er zelfs uren na de race nog gesleuteld aan de einduitslag. ,,Er gebeurde veel, héél veel.”

5 reacties

 • Henk van der Meij

  2 maanden geleden
  Hamilton is vast blij dat hij covid lijkt te hebben. Is tenminste Verstappen niet echt beter dan hij.
 • Harry Huisman

  2 maanden geleden
  Iedereen spreekt maar over straffen. Maar hoor niemand over het geld plafond. Door twee kapotte Red Bulls kunnen ze straffen oplopen hetgeen resulteert in plaatsen terug op de grid. En dan te bedenken dat dit door Mercedes coureurs is gedaan.
 • Leo Elburg

  2 maanden geleden
  Bijzondere sport. Kegel je directe concurrent eraf: 10 s straf. Kegel 4 concurerende auto's er af: gridstraf van 5 plaatsen. In een niet Mercedes auto, laat 0,7 l te weinig benzine in je tank: diskwalificatie.
 • Frans Wattez

  2 maanden geleden
  Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken, dat v.w.b. Bottas dit een teamorder was om als een bowlingbal het straatje schoon te vegen voor Ham.
 • Jannes Nijsink

  2 maanden geleden
  Waarom krijgt de veroorzaker van de crash geen straf ,want het slachtoffer hiervan zoals verstappen zijn de klos en verliest de nodige punten