Céline van Gerner in actie op onderdeel vloer tijdens de toestel finale tijdens het EK turnen in Glasgow in 2018.
Volledig scherm
Céline van Gerner in actie op onderdeel vloer tijdens de toestel finale tijdens het EK turnen in Glasgow in 2018. © ANP

Céline van Gerner uit Emmeloord hakt knoop door en stopt met turnen

video & updateTurnster Céline van Gerner stopt met turnen. De tweevoudig olympiër uit Emmeloord heeft dit besloten omdat ze toe is aan andere uitdagingen. De laatste jaren had de 24-jarige Van Gerner veel fysiek ongemak.

,,Na zeventien jaar zet ik een punt achter een prachtig hoofdstuk. Ook al zijn de Olympische Spelen van Tokio dichtbij. Plezier, commitment en drive staan voorop om te kunnen presteren. Ik merkte dat ik niet meer 100 procent kon geven en daarmee moest ik eerlijk naar mezelf en mijn teamgenoten zijn”, zegt Céline van Gerner op de website The Force is Grace van de Oranje-turnsters.

De keuze was moeilijk, maar het was de juiste, laat ze weten op Instagram:

Blessures

Van Gerner moest in juni afzeggen voor de Europese Spelen omdat ze last had van haar enkel. Eind 2018 was ze geopereerd aan haar achillespees nadat ze daarvoor het WK Turnen in Doha had gemist. De Emmeloordse werd twaalfde in de meerkampfinale op de Olympische Spelen van Londen. Met het team eindigde ze vier jaar later op de Olympische Spelen in Rio als zevende en daarna nam ze mede door blessures een half jaar een pauze.

De teamfinale op de Europese kampioenschappen in Glasgow blijkt haar laatste wedstrijd te zijn geweest. Een jaar geleden pakte Van Gerner daar brons. ,,Ik houd van de sport, van het spelletje. Maar ik kon het niet meer elke dag. De laatste tijd stond ik nog met één been in de turnhal, maar was ik deels ook al bezig aan mijn leven na mijn turncarrière.” Afgelopen jaar deed ze een master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute. ,,Maar ook performen, acteren en presenteren is iets wat bij me past”, vertelt Van Gerner.

Vorig jaar sprak Céline over plannen voor een come-back: