2
EINDE
1
  • Tammy Abraham 19'
  • César Azpilicueta 35'
  • Loïc Rémy 78'

Chelsea dankzij nipte zege op Lille met Valencia naar knock-outfase

Chelsea heeft zich betrekkelijk eenvoudig verzekerd van een plek bij de laatste zestien in de Champions League. Op het eigen Stamford Bridge domineerde de houder van de Europa League 80 minuten lang tegen het reeds uitgeschakelde Lille, dat in de slotfase nog even gevaarlijk werd maar Ajax uiteindelijk niet naar de volgende ronde kon helpen: 2-1.

Volledig scherm
© Getty Images

Vanaf het eerste fluitsignaal van de Griekse scheidsrechter was het Chelsea dat het spel maakte. In de tiende minuut leidde dat tot de eerste mogelijkheid van de wedstrijd, toen Pulisic zijn inzet voorlangs rolde bij doelman Mike Maignan. De Franse goalie trad even later opnieuw reddend op, maar moest na 18 minuten dan toch vissen. Tammy Abraham was met een binnentikker het eindstation van een goede aanval.

In het vervolg van de eerste helft bleef Chelsea heer en meester voor eigen publiek. Tien minuten voor rust vertaalde César Azpilicueta de Londense dominantie in de 2-0. De Spaanse aanvoerder mocht vrij koppen uit een corner.

Volledig scherm
© EPA

Na de onderbreking veranderde het spelbeeld niet: Lille slaagde er amper in van de eigen helft te komen en Chelsea viel aan. Het tempo lag wel een versnelling lager, aangezien ‘The Blues’ wel tevreden waren met de voorsprong. Echt grote kansen kwamen er daarna niet meer, totdat Remy in de 78ste minuut ineens de aansluitingstreffer tegen de touwen knalde. Zo braken dan toch nog tien spannende minuten aan, maar daarin konden de bezoekers niet meer voor gevaar zorgen. Het bleef in het westen van Londen 2-1.

Zo deed Chelsea wat het moest doen en gaat het als nummer twee door naar de achtste finales, samen met Valencia. Ajax speelt na de winter Europa League-voetbal en Lille kan zich gaan richten op de Franse competitie.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© AFP