Crispijn Ariëns (r) gaat Frank Vreugdenhil (l) opvolgen bij AB Vakwerk. Het duo reed op de Weissensee twee keer voor de winst in de de Alternatieve Elfstedentocht, Vreugdenhil was in 2019 en 2020 de rapste.
Volledig scherm
PREMIUM
Crispijn Ariëns (r) gaat Frank Vreugdenhil (l) opvolgen bij AB Vakwerk. Het duo reed op de Weissensee twee keer voor de winst in de de Alternatieve Elfstedentocht, Vreugdenhil was in 2019 en 2020 de rapste. © ANP/Vincent Riemersma

Crispijn Ariëns voor Bart Hoolwerf, toptransfer in het marathonschaatsen

Het vertrek van Bart Hoolwerf heeft niet voor paniek gezorgd bij AB Vakwerk, de sterke marathonformatie van ploegleider Roy Boeve. Crispijn Ariëns komt het team versterken.

 1. KNSB haalt uit naar overheid: ‘We voelen ons onbegrepen, dit is topsport’

  KNSB haalt uit naar overheid: ‘We voelen ons onbegrepen, dit is topsport’

  Een gebrek aan begrip en medewerking van de overheid heeft de marathonschaatsers een NK op natuurijs gekost. Dat concludeert oud-marathonschaatser Willem Hut na een rondje over het bevroren Veluwemeer, waar hij de frustraties van zich af reed. ,,De klap kwam behoorlijk hard aan. En hij wordt alleen maar harder en harder als je op het ijs staat”, zegt Hut, bij schaatsbond KNSB disciplinemanager en competitieleider voor de marathons.
 1. Ten Hag over blunderende Scherpen: 'Hij zal hier van leren'
  Play

  Ten Hag over blunderen­de Scherpen: 'Hij zal hier van leren'

 2. Volleyballer Auke wilde stoppen: 'Ik had zoveel pijn'
  Play

  Volleybal­ler Auke wilde stoppen: 'Ik had zoveel pijn'