Matthijs Büchli komt vandaag in actie op de keirin.
Volledig scherm
Matthijs Büchli komt vandaag in actie op de keirin. © ANP

Dag 4. Wordt het goud op de keirin voor Büchli op het EK baanwielrennen?

EK BAANWIELRENNENZo, Nederland heeft de nodige medailles al binnen op het EK baanwielrennen in Apeldoorn. Met de gouden plakken van Kirsten Wild, de teamsprinters en Jeffrey Hoogland als individuele sprinter nog in gedachten, begint vandaag alweer Dag 4 van het EK.

En ook daar wordt het genieten geblazen en is de kans groot dat Oranje op enkele onderdelen met de hoogste eer gaat strijken. 

Zoals op de keirin bij de mannen waar wereldkampioen Matthijs Büchli, Harrie Lavreysen in actie komen. De Europese titel is overigens in handen van de Duitser Stefan Bötticher, maar vorig jaar deed Büchli niet mee op de keirin in Glasgow. De regerend wereldkampioen zal gebrand zijn om de Europese titel te veroveren. Al zal ook Harrie Lavreysen azen op eerherstel, nadat hij vrijdagavond zijn sprinttitel verloor aan landgenoot Jeffrey Hoogland.

Bij de vrouwen komen Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen de baan op. Van Riessen werd vorig jaar vijfde. De Oranje dames hopen zich te mengen in de strijd om de medailles, maar de concurrentie is sterk, erg sterk. 

Bij de mannen staat de individuele achtervolging op het programma, al doen daar geen Nederlanders aan mee.

Dat is wel het geval bij de puntenkoersen bij zowel de mannen als de vrouwen. Amy Pieters strijdt bij de vrouwen om de medailles en Jan-Willem van Schip doet dat bij de mannen.

De eerste rondes van de keirin en individuele achtervolging beginnen vanaf 15.00 uur, de finalewedstrijden beginnen om 19.00 uur.

De uitleg van de onderdelen:

De keirin:

De individuele achtervolging:

De puntenkoers:

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.