Daniël Abraham Gebru (rechts) op het podium van de scratch. De Nederlandse wielrenner won brons.
Volledig scherm
Daniël Abraham Gebru (rechts) op het podium van de scratch. De Nederlandse wielrenner won brons. © Walter van Zoeren

Daniël Abraham Gebru pakt dubbel brons voor Oranje op WK Paracycling in Apeldoorn

WK PARACYCLING APELDOORNDaniël Abraham Gebru bracht het publiek in Apeldoorn zondagmiddag in vervoering met zijn bronze race op de scratch tijdens het WK Paracycling in Apeldoorn. De baanrenner van Oranje won zaterdag ook al brons op de 4 kilometer achtervolging.

Gebru, die zowel op de weg als op de baan uitkomt, kon een grote glimlach niet onderdrukken. Voorafgaand aan het toernooi voelde de Amstelvener aardige druk om te moeten presteren op zijn thuisbaan in Apeldoorn, waar veel familie en vrienden kwamen kijken. ,,En dan is het mooi als het ook lukt", zei hij net na de medaille-uitreiking van de scratch. ,,Het is sowieso fantastisch om voor veel publiek te mogen rijden. Kijk dan, want een mensen!”

Daniël Abraham Gebru (rechts) op het podium van de scratch. De Nederlandse wielrenner won brons. Het goud ging naar Australië.
Volledig scherm
Daniël Abraham Gebru (rechts) op het podium van de scratch. De Nederlandse wielrenner won brons. Het goud ging naar Australië. © Walter van Zoeren

Meer dan brons had er voor hem niet ingezeten, zei hij. ,,Het was een sterk deelnemersveld, ik ben op waarde geklopt. Ik weet dat ik het verschil eerder moet maken, want ik ben niet de beste sprinter van dit veld. Dus ik ben heel blij met brons.”

Gebru: ,,En nu wil ik mijn onderdelen nog meer verbeteren richting Tokio 2020. De focus zal toch wat meer op de 4 kilometer achtervolging komen te liggen, dat is mijn beste onderdeel.”