Danique Kerkdijk werd deze keer niet geselecteerd voor Oranje en dat is een bittere pil in het olympische jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Danique Kerkdijk werd deze keer niet geselecteerd voor Oranje en dat is een bittere pil in het olympische jaar. © Rob Voss

Danique Kerkdijk niet bij selectie Oranje, Spelen in gevaar voor voetbalster uit Olst: ‘Dit is heel zuur’

De Oranje Leeuwinnen werken tijdens een trainingskamp in Spanje hard aan hun olympische vorm en oefenen vanavond tegen het Zuid-Europese land. Zonder Danique Kerkdijk (24), die door bondscoach Sarina Wiegman niet werd opgenomen in de selectie. Daardoor zijn de Olympische Spelen voor de voetbalster uit Olst ineens heel onzeker.

 1. Danique Kerkdijk hoopte op meer speeltijd in Oranje en is nog niet klaar in Engelse Premier League
  PREMIUM

  Danique Kerkdijk hoopte op meer speeltijd in Oranje en is nog niet klaar in Engelse Premier League

  De competitie werd begin vorig jaar stilgelegd, de Olympische Spelen een jaar uitgesteld en op de valreep kon Danique Kerkdijk nog de kerstvakantie in Nederland vieren. De 24-jarige voetbalster uit Olst is bezig aan haar tweede seizoen bij Brighton and Hove Albion in de Premier League voor vrouwen in Engeland. Ze hoopte op meer speeltijd bij Oranje en is nog niet klaar in Engeland.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.