Baanwielrenners Theo Bos, Roy van den Berg en Nils van 't Hoenderdal strijden op 28 januari tegen elkaar om één plek in de teamsprint van het olympische team. De startpositie. Nils van 't Hoenderdal op de foto.
Volledig scherm
PREMIUM
Baanwielrenners Theo Bos, Roy van den Berg en Nils van 't Hoenderdal strijden op 28 januari tegen elkaar om één plek in de teamsprint van het olympische team. De startpositie. Nils van 't Hoenderdal op de foto. © Kevin Hagens

De prooi, de twijfelaar en de oudgediende strijden voor de laatste plek naar Tokio

Drie baanwielrenners, één plek in de teamsprint. Roy van den Berg (32), Nils van ’t Hoenderdaal (27) en Theo Bos (37) maken op donderdag  in het Zwitserse Grenchen onderling uit wie de startpositie krijgt op de Olympische Spelen van Tokio.

 1. Topturnster Elze Geurts (25) uit Raalte: dit moet er gebeuren om de turncultuur te veranderen
  PREMIUM
  Video

  Topturn­ster Elze Geurts (25) uit Raalte: dit moet er gebeuren om de turncul­tuur te veranderen

  Turnster Elze Geurts (25) herkent zich in de verhalen die oud-turnsters sinds vorig jaar zomer delen in wat het Dossier Turnmisbruik in Nederland is gaat heten. Destijds voelde de Raaltense turnster - die sinds kort weer deel uitmaakt van de Oranjeselectie - het misschien niet zo, nu weet ze beter. Maar ze heeft ervaren dat het verschil met de laatste jaren groot is en weet wat er voor nodig is om de turnwereld nog meer ten goede te veranderen.
 1. Moeder schaatsbroers Mulder: 'Bij de start kijk ik even weg'
  Play

  Moeder schaats­broers Mulder: 'Bij de start kijk ik even weg'

 2. Bertens haakt af: 'Beter om een fitte Lesley op te stellen'
  Play

  Bertens haakt af: 'Beter om een fitte Lesley op te stellen'