Tom Dumoulin
Volledig scherm
Tom Dumoulin © BSR Agency

Dumoulin tevreden over knie: ‘Het was een goede dag’

DauphinéIn de Dauphiné trekken vrijwel alle favorieten voor de Tour de France - met uitzondering van Geraint Thomas - tegen elkaar ten strijde. Toch gaat bijna net zoveel aandacht uit naar de knie van Tom Dumoulin. ,,Ik ben tevreden met hoe de knie het houdt in deze dagen.”

De belangrijkste renner van Team Sunweb vond zichzelf in de tweede rit in een ongebruikelijke positie terug. Op de eerste klim van de dag kwam hij terecht in de kopgroep. ,,Het was niet mijn plan. Ik had niet de verwachting dat we met deze groep met sterke renners ruimte zouden krijgen, maar het was een goede dag voor mij.”

De knie van Dumoulin is een grote bron van zorg sinds zijn val in de beginfase van de Giro d’Italia. Sinds die valpartij richt de Limburger zich op de Tour de France, maar echt voortvarend gaat het herstel voorlopig niet. In de Dauphiné hoopt Dumoulin het vertrouwen in het gewricht terug te winnen zodat hij voor een goede klassering in de Tour kan gaan.

Dumoulin is nog lang niet waar hij wil staan. ,,Mijn benen zijn door de afgelopen periode niet sterk genoeg om te vechten voor een klassement in deze ronde. Ik ben tevreden met hoe de knie het houdt in deze dagen. Het is nu zaak om de stijgende lijn vast te houden en hopelijk groeit mijn vorm dan ook in de komende weken.‘’