Eddy Merckx op archiefbeeld.
Volledig scherm
Eddy Merckx op archiefbeeld. © AFP

Eddy Merckx na grondige onderzoeken weer thuis

Eddy Merckx (74) heeft het ziekenhuis in Dendermonde verlaten. De vijfvoudige winnaar van de Tour werd maandag opgenomen na een val met de fiets. Intussen is de Belg weer naar huis.

‘De Kannibaal’ was bij een fietstocht met vrienden en oud-ploeggenoten plots ten val gekomen. Merckx liep een hoofdwond op en verloor even het bewustzijn. Een toevallige passant diende de vijfvoudige winnaar van de Tour de eerste hulp toe, waarna hij met de ambulance naar de spoedafdeling van het AZ Sint-Blasius in Dendermonde werd gevoerd.   

Daar werd Merckx in de loop van maandag alweer naar een gewone kamer verhuisd. Ook werd duidelijk dat hij een reeks onderzoeken moest ondergaan om de precieze oorzaak van zijn aandoening te achterhalen. Merckx is ook al jaren drager van een pacemaker en daardoor was grondig onderzoek nodig. Die onderzoeken zijn intussen gebeurd en dus mocht Merckx vandaag het ziekenhuis verlaten. De wielerlegende vertrok rond 16.30 uur naar huis, nog zichtbaar vermoeid. 

Volledig scherm
© AP
  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.