Einde aan soap: Novak Djokovic ‘extreem teleurgesteld’ na verlies beroepszaak

Geen Australian OpenEen bijna twee weken durende tennissoap die zijn weerga niet kende is voorbij. Novak Djokovic verloor vandaag zijn beroepszaak bij de federale rechtbank van Melbourne en moet zijn visum inleveren. Hij kan zijn titel bij de Australian Open niet verdedigen. Beroep is niet meer mogelijk voor Djokovic, die om 12.30 uur vanaf Melbourne naar Dubai vliegt.

1 reactie

 • E Goedhart

  4 maanden geleden
  Nou, als de titelverdediger daar niet mag spelen, dan moet je het kampioenschap ook verplaatsen naar een geciviliseerd landxwaar hij dat wél kan. Laat die Aussies maar op hun droge eilandje zitten.
 1. Publieke opinie heeft ‘zaak Djokovic’ in haar greep, verbanning voor drie jaar uit Australië dreigt
  PREMIUM

  Publieke opinie heeft ‘zaak Djokovic’ in haar greep, verbanning voor drie jaar uit Australië dreigt

  De soap duurt inmiddels al weken, maar vrijdagochtend leek er toch een einde aan te komen. Leek. Want tegen de beslissing van de Australische minister van Immigratie om Novak Djokovic het land uit te zetten, ging de Servische tennisser in beroep. Zaterdagmiddag Australische tijd, amper twee dagen voor de start van de Australian Open, volgt de definitieve conclusie. Een update aan de hand van drie vragen.
 2. Zaak-Djokovic zorgt voor wrevel onder spelers: ‘Hij is niet belangrijker dan het toernooi’

  Zaak-Djoko­vic zorgt voor wrevel onder spelers: ‘Hij is niet belangrij­ker dan het toernooi’

  De tennissers die meedoen aan de Australian Open zijn klaar met de situatie rond Novak Djokovic. De rel rond de Serviër overschaduwt de aanloop naar het eerste grandslamtoernooi van het jaar. ,,Het is heel duidelijk dat Novak Djokovic een van de beste tennissers ooit is”, zei Rafael Nadal op een persconferentie in Melbourne. “Maar geen enkele speler is belangrijker dan een toernooi, toch?”