Volledig scherm
Emma Oosterwegel in actie tijdens de training. © ANP

Emma Oosterwegel geeft topjaar glans met WK-ticket

ATLETIEKEmma Oosterwegel is verrassend geselecteerd voor het WK atletiek, van 27 september tot en met 6 oktober in Doha. De 21-jarige atlete van het Deventerse Daventria voldeed eerst niet aan de kwalificatie-eis van de atletiekunie. Maar omdat ze met haar score van dit jaar bij de beste 24 atleten van de wereld staat, werd ze alsnog geselecteerd.

De score van 6247 punten, slechts 53 punten onder de vereiste 6300, behaalde ze tijdens haar indrukwekkende debuut op het officieuze WK meerkamp in het Oostenrijkse Götzis. Daar werd ze negende.

Oosterwegel miste vervolgens net een medaille op het EK O23 in het Zweedse Gävle. Ze kukelde op de afsluitende 800 meter op het laatste onderdeel van het podium af en eindigde als vierde.

Dat Oosterwegel haar WK-debuut mag maken, maakt het seizoen nu al zo goed als geslaagd voor de Diepenveense. ,,Als je me een jaar geleden had gezegd dat ik naar Götzis, Gävle en het WK mocht, had ik je uitgelachen. Dit is wel echt de bevestiging dat ik goed ben, heel gaaf.”

Live Voetbal

home logo sc HeerenveenHEE
18:30
AZAZ
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
19:45
FeyenoordFEY
away logo
home logo RKC WaalwijkRKC
19:45
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
20:45
Fortuna SittardFOR
away logo