Fans blijven weg in Wit-Rusland: Dynamo Brest zet modepoppen op stoeltjes

Alexander Loekasjenko, de autoritaire president van Wit-Rusland, mag corona dan wel onzin vinden, maar veel voetbalfans blijven wel weg uit de stadions. FC Dynamo Brest heeft daar een oplossing voor gevonden: modepoppen op de stoeltjes met uitgesneden portretten van fans om de sfeer te verbeteren.

Supporters over heel de wereld mogen een foto inzenden en zo virtueel in het stadion zitten. Tevens krijgen ze een wedstrijdblad opgestuurd. Gisteren tijdens de wedstrijd tegen Shakhtyor Soligorsk was een deel van de tribunes gevuld met de gezichten van supporters uit onder meer Rusland, Groot-Brittannië, de Verenigde Arabische Emiraten en Iran. Het ingezamelde geld wordt gedoneerd aan de bestrijding van het coronavirus.

,,Onze fans van over de hele wereld lijken blij te zijn! Bedankt voor jullie steun, jongens!” twitterde de club.

Volledig scherm
© via REUTERS

De competitie in Wit-Rusland staat momenteel in de schijnwerpers omdat nergens anders in Europa wordt gevoetbald. Brest speelt de volgende thuiswedstrijd op 12 april tegen FC Isloch. 

Hoewel president Loekasjenko de coronauitbraak een ‘psychose’ noemde en de ziekte bestreden kan worden door wodka te drinken, sauna’s te bezoeken en tractoren te besturen, kent het Oost-Europese land 1.486 bevestigde gevallen van het coronavirus en 16 doden.

Volledig scherm
© via REUTERS