Volledig scherm
© BSR Agency

Federer: Ik ben kapot, het was erg zwaar

Na een zinderende clash, de veertigste ontmoeting tussen Rafael Nadal- en Roger Federer trok de Zwitser aan het langste eind. De bijna 38-jarige Federer bereikte voor de 31ste keer in zijn carrière de finale van een grand slam:  6-7 (3), 6-1, 3-6, 4-6.

,,Ik ben uitgeput. Het was erg zwaar op het eind", zei Federer, die de vaak de langste rally's en de belangrijkste punten naar zich toe trok. ,,Hij speelt met zo'n hoge snelheid en spinballen dat je niet er niet altijd zeker van bent of je ze wel goed raakt.” Dat deed de achtvoudig Wimbledon-winnaar dus wel.

Zondag, nog geen 48 uur na de kraker met Nadal, speelt hij de finale tegen die andere grootheid, Novak Djokovic. ,,Ik hoop dat ik hem tot het uiterste kan drijven en verslaan", zei Federer. ,,Maar we weten allemaal hoe goed hij is. Op welke ondergrond dan ook.”

De finale tegen Djokovic is de 48ste ontmoeting tussen beiden. De Serviër leidt daarin met 25-22. ,,Hij is niet voor niks de nummer één van de wereld", weet Federer, die weer tot het uiterste zal moeten gaan om hem te verslaan.