Volledig scherm
Roger Federer. © AFP

Federer over eventueel afscheid: ‘Ik stop pas als mijn lichaam dat wil’

Roger Federer stelde zichzelf in 2009 voor het eerst de vraag hoe lang zijn tennisloopbaan nog zou duren. Tien jaar later is de inmiddels 38-jarige Zwitser nog steeds van de partij en hij is nog niet van plan te stoppen.

,,Het hangt helemaal af van mijn gezondheid. Op dit moment zie ik nog geen reden met pensioen te gaan, dat doe ik pas als mijn lichaam dat aangeeft", aldus Federer tegen verslaggevers in Zuid-Amerika waar hij wat wedstrijden op uitnodiging speelt. ,,Ik had echt niet gedacht dat ik nog zou tennissen op mijn 35ste en 36ste, maar zo zie je maar hoe het loopt."

Federer won in januari 2018 voor het laatst een grandslamtoernooi, de Australian Open. Daarna verzekerde hij zich nog wel van zeven ATP-titels. ,,Ik weet niet hoe het einde van mijn tennisloopbaan er uit zal zien. Het zal vast een beetje emotioneel worden, maar ik hoop ook leuk.”

De Zwitser liep zaterdag tijdens de ATP-Finals een finaleplaats mis, doordat hij in de halve finale verloor van latere winnaar Stefanos Tsitsipas.