Volledig scherm
De zussen Femke en Sara Kramer, Apeldoornse meiden die 11 jaar geleden naar Oostenrijk verhuisden en nu furore maken als wintersporters. Voor Oostenrijk. © Kevin Hagens

Femke en Sara maken foto's in de sneeuw, Kiran surft met dolfijnen

In de rubriek Sportbytes houden we in de gaten wat bekende sporters uit het verspreidingsgebied van de Stentor meemaken én delen op sociale media.

Kiran Badloe is al in Australië voor het WK, het allesbeslissende toernooi waar de keuze gaat vallen wie er naar de Olympische Spelen mag, Dorian van Rijsselberghe of Badloe. The winner takes it all, maar tijdens de trainingen maakte Badloe ook mooie dingen mee: nieuwsgierige dolfijnen!

Schaatser Thomas Krol klokt voor de zekerheid zijn eigen tijden tijdens de training ook maar, want het gaat allemaal zo snel op het ijs van Salt Lake City, dat een beetje bevestiging geen kwaad kan.

Anne Terpstra is niet voor één gat te vangen. Tijdens de Tankwa Trek zou ze met ploeggenote Barbara Benko de vierdaagse in Zuid-Afrika rijden, maar Benko werd na de eerste etappe ziek. Terpstra gaf niet op en reed de wedstrijd alleen uit. 

Carlijn Achtereekte keek nog even terug deze week naar twee jaar geleden. Het jaar van haar olympische titel op de 3000 meter in Zuid-Korea. Dat feestje vierde ze daarna met vrienden en familie.

Blijft indrukwekkend die torso van baanwielrenner Roy van den Berg. De Apeldoornse Kampenaar maakt zich klaar voor het WK van volgende week in Berlijn.

Biatlete Femke Kramer zette bij een foto van haarzelf ‘perfectly imperfect’, maar wij zien alleen maar perfect!

Femkes oudere zus Sara Marita, schansspringster, moest ook op de foto. Vader Ronald vond deze de mooiste.