Fenomenale Van Gerwen na prachtig gevecht naar finale Champions League of Darts

Michael van Gerwen gaat op voor zijn eerste titel in de Champions League of Darts. De wereldkampioen en nummer één van de wereld rekende in een bloedstollende partij van zeer hoog niveau af met Gerwyn Price: 11-10. In de finale wacht Peter Wright.

Van Gerwen (l) en Price.
Volledig scherm
Van Gerwen (l) en Price. © Lawrence Lustig/PDC

In de eerste halve finale versloeg Wright overtuigend Michael Smith: 10-5.

Van Gerwen zette direct de toon door met een tiendarter de openingsleg te winnen. Maar Price liet zich niet van de wijs brengen en ondanks een snelle 2-0 voorsprong voor 'Mighty Mike’ wist ‘Iceman’ bij te blijven. Bij de eerste pauze leidde Van Gerwen met 4-3. Het werd ook nog 5-3, maar daarna kwam Price terug en nam de Welshman zelfs een voorsprong: 6-5.

Het werd vervolgens een zenuwslopende partij van hoog niveau, met beide darters die een gemiddelde gooide met drie pijlen van ruim meer dan 100 punten. Van Gerwen en Price bleven aan elkaar gewaagd en bij een stand van 10-10 kwam het uiteindelijk tot een beslissende 21ste leg. Price mocht die leg beginnen, maar Van Gerwen liet nog eens zijn klasse zien en greep de overwinning. En dat met een gemiddelde van 105.81 punten met drie pijlen, tegenover 102.24 van Price.

Drievoudig wereldkampioen Van Gerwen wist in de drie voorgaande edities van de Champions League of Darts het toernooi niet op zijn naam te schrijven. Een finaleplaats in 2016, de eerste editie, is tot dusver zijn beste resultaat. Hij verloor toen van de inmiddels gestopte dartslegende Phil Taylor. In 2017 won Mensur Suljovic het toernooi, vorig jaar was Gary Anderson de winnaar.

Van Gerwen juicht.
Volledig scherm
Van Gerwen juicht. © Lawrence Lustig/PDC