Volledig scherm
Tonny Vilhena © BSR Agency

FK Krasnodar hoopt op Tonny Vilhena

Het Russische FK Krasnodar wil Tonny Vilhena overnemen van Feyenoord. De 24-jarige middenvelder, die momenteel vakantie viert, weet dat de nummer drie van de Russische competitie werk van zijn komst wil maken. FK Krasnodar heeft een steenrijke eigenaar die de komende seizoenen de gevestigde orde in de Russische competitie wil passeren.

Vilhena staat nog maar één seizoen onder contract in de Kuip. De international kan volgens afspraak voor een relatief bescheiden transfersom Rotterdam verlaten. De nieuwe trainer Jaap Stam hoopte dat Vilhena nog langer zou willen blijven bij Feyenoord, maar die kans lijkt niet al te groot.

Feyenoord start over een week met de training, achter gesloten deuren, met de voorbereiding. Vilhena heeft sowieso langer vrijaf gekregen omdat hij met Oranje de Nations League in Portugal afwerkte. Als Vilhena vertrekt moet Stam een vrijwel volledig nieuw middenveld formeren. Jordy Clasie keert immers ook niet meer terug in de Kuip en Robin van Persie, die vaak als diepste middenvelder speelde, is gestopt met voetballen.