Volledig scherm
Max Verstappen tijdens de GP in Austin vorige week. © Getty Images

Formule 1 wil in elf jaar naar nul CO2-uitstoot

De Formule 1 wil in elf jaar tijd de CO2-uitstoot verminderen tot netto nul. De koningsklasse van de autosport wil onmiddellijk maatregelen nemen om die ambitieuze milieudoelstelling in 2030 te halen.

 ,,Onze toewijding aan wereldwijde milieubescherming is cruciaal”, verklaarde voorzitter Jean Todt van de internationale autosportfederatie FIA.

Een ‘groenere’ en duurzame Formule 1 moet bereikt worden door onder meer de logistiek en het reizen ‘ultra-efficiënt’ te maken. Recycling is het grote woord bij de exploitatie van kantoren, faciliteiten en fabrieken die werkzaam zijn binnen de Formule 1. 

In 2025 moet alle grands prix en aanverwante evenementen duurzaam zijn. Dat betekent bijvoorbeeld geen eenmalig gebruik van plastic en milieuvriendelijke manieren voor de toeschouwers om naar de circuits te komen.

,,Met de eerste duurzaamheidsstrategie van Formula One erkennen we de cruciale rol die alle organisaties moeten spelen bij het aanpakken van het wereldwijde klimaatprobleem. Het is een ambitieus, maar haalbaar plan”, aldus Formule 1-baas Chase Carey. De Formule 1 werkte een jaar aan het milieuplan samen met de FIA, de automerken, renstallen, organisatoren van de races en milieudeskundigen.

De Grote Prijs van Zandvoort in mei 2020 speelt al in op de milieuplannen van de Formule 1. De organisatie stimuleert bijvoorbeeld dat zoveel mogelijk bezoekers met de fiets naar het circuit komen.

Volledig scherm
Jean Todt. © EPA

Live Voetbal

home logo sc HeerenveenHEE
18:30
AZAZ
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
19:45
FeyenoordFEY
away logo
home logo RKC WaalwijkRKC
19:45
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
20:45
Fortuna SittardFOR
away logo