Ronald Mulder zit op het ijs na zijn val op de 500 meter.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronald Mulder zit op het ijs na zijn val op de 500 meter. © BSR Agency

Frustratie en verdriet bij Ronald Mulder na dramatische val: ‘Sorry voor mijn taalgebruik’

Op weg naar misschien wel een van zijn snelste races op het ijs van Thialf ging Ronald Mulder (33) zondagmiddah na de laatste bocht op de 500 meter onderuit. Weg nationale titel sprint, weg ticket voor het WK sprint. En einde seizoen. 

Het duurde even voordat de Zwolse sprinter zijn gedachten op een rijtje had gezet en zijn verhaal kon vertellen. Tranen moesten worden gedroogd, scheldwoorden moesten nog verstommen. Alle supporters in Thialf leefden mee met Mulder, die na een zo succesvolle eerste dag van het NK sprint ook goed van start ging op de tweede 500 meter. 

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.
  2. Leerdam weg bij Reggeborgh, maar welke opties heeft ze?

    Leerdam weg bij Reggeborgh, maar welke opties heeft ze?

    Jutta Leerdam (21) werd in februari tot haar eigen verbazing wereldkampioen op de 1000 meter onder de vleugels van schaatsteam Reggeborgh, ondanks dit succes kiest een van de populairste schaatssters van Nederland voor een andere route. Vandaag werd bekend dat Leerdam, alsmede haar partner Koen Verweij, hun contracten niet verlengen bij de formatie van Gerard van Velde. Leerdams manager John van Lottum: ,,Er is een verschil van inzicht.”