Volledig scherm
Mathieu van der Poel wint de wereldbeker-veldrit in Tabor. © BSR Agency

Geëmotioneerde Van der Poel: Het is moeilijker dan verwacht

Mathieu van der Poel heeft zijn overleden opa Raymond Poulidor een mooie eer bewezen door in Tabor de wereldbekerwedstrijd te winnen. Na afloop stond hij de pers te woord en moest hij vechten tegen de tranen. ,,Zowel fysiek als mentaal was het vandaag heel zwaar.”

Woensdag overleed Poulidor op 83-jarige leeftijd. Desondanks verschenen zijn kleinkinderen Mathieu en David 'gewoon’ aan het vertrek voor de vierde wereldbekermanche van het cross-seizoen. ,,Het is een heel zware week geweest” legt Van der Poel uit voor de camera's van de UCI. ,,Het is sowieso heel lastig. Het was zoeken naar het goede gevoel en ik ben blij dat ik hier win, maar het is moeilijker dan verwacht.”

De 24-jarige renner werd vanuit de materiaalzone gesteund door zijn vader Adrie. ,,Het is ook voor hem niet makkelijk. Zowel fysiek als mentaal was het vandaag heel zwaar, maar ik ben toch blij dat ik ben blijven vechten. Ik wilde heel graag winnen vandaag, ook omdat Tabor speciaal is", doelt Van der Poel op zijn eerste wereldtitel die hij er in 2015 behaalde.

Van der Poel moest vanaf de derde startrij beginnen en slaagde er pas na 47 minuten in om aan de kop van de koers te geraken. Na exact een uur rijden zette hij Eli Iserbyt onder druk en kwam hij even later als eerste over de streep gereden. ,,Het was heel moeilijk om van voren te geraken, dat kostte veel moeite. Ze hebben het mij heel moeilijk gemaakt en flink onder druk gezet. Ik voelde toen ik erbij kwam dat het weer op de laatste ronde aan zou komen.”

Volledig scherm
Mathieu van der Poel in het wiel van Eli Iserbyt. © BELGA
Volledig scherm
Mathieu van der Poel springt over de balken. © photo: Cor Vos

Live Voetbal

home logo TOP OssTOP
18:30
AZAZ
away logo
home logo FC EindhovenEHV
20:45
FC UtrechtUTR
away logo
home logo Fortuna SittardFOR
20:45
FeyenoordFEY
away logo