Jeroen Rauwerdink, Sjors Tijhuis en Wessel Blom verbijten de pijn na de verloren bekerfinale tegen Lycurgus.
Volledig scherm
Jeroen Rauwerdink, Sjors Tijhuis en Wessel Blom verbijten de pijn na de verloren bekerfinale tegen Lycurgus. © Wout van Zoeren

Gehavend Dynamo moet nationale volleybeker afstaan aan Groningers

bekerfinale volleybalDynamo heeft de nationale volleybalbeker moeten overdragen aan Lycurgus. De gehavende Apeldoornse ploeg redde het zondag in Den Bosch niet in de finale: 25-22, 18-25, 26-28, 28-30.

In een spannend duel had Lycurgus zowel in de derde als de vierde set de langste adem. Dynamo had nog wel de eerste set gewonnen in sporthal De Maaspoort, maar op dat moment waren de zorgen al groot voor coach Redbad Strikwerda. Routinier Renzo Verschuren kon helemaal niet spelen, spelverder Freek de Weijer had last van een rugblessure en kon niet voluit gaan. Aanvaller Rik van Solkema was alleen inzetbaar om een paar keer te serveren.

Tot overmaat van ramp viel Dynamo's middenman Maikel van Zeist al vroeg in de wedstrijd uit met een enkelblessure. De smaken waren zodoende op voor Strikwerda, al wilde hij het verlies niet alleen daar aan ophangen. ,,Je moet het doen met de jongens die er wel zijn. En dan vind ik dat we kansen zat gehad hebben, waarvan we het overgrote deel niet hebben benut. Met de foutenlast viel het op zich mee, er was gewoon te weinig druk. We hebben niks afgedwongen.’’ 

In de vierde set werkte Dynamo nog wel vier matchpoints weg. Het verzuimde zelf een setpoint te benutten om een vijfde set af te dwingen.

Vorig jaar was het omgekeerd en versloeg Dynamo in de finale Lycurgus met 3-1. De Apeldoorners richten zich nu volledig op de play-offs. Die beginnen volgende week.