Gert Jan Karsten vlak voor zijn eerste wedstrijd na het overlijden van zijn zoon Julian.
Volledig scherm
PREMIUM
Gert Jan Karsten vlak voor zijn eerste wedstrijd na het overlijden van zijn zoon Julian. © Foto Freddy Schinkel

Gert Jan Karsten verloor zijn zoon (18): ‘Ik hoopte dat ik hem nog van gedachten kon veranderen’

Een nacht doorslapen lukt nog niet. En het scorebord bij SV Urk zal voor hem altijd beladen blijven. Toch probeert voetbaltrainer Gert Jan Karsten (43) verder te gaan na het verlies van zoon Julian (18), die in november uit het leven stapte. ,,Dat hij geen plezier meer had, betekent niet dat ik niet meer kan genieten van leuke dingen.”

9 reacties

 • van Dam

  2 maanden geleden
  Heel veel sterkte voor jou, zijn moeder en broertjes, weet wat t is, leven is anders geworden, je moet verder, valt vaak niet mee!
 • H Lalkens

  2 maanden geleden
  Wat een aangrijpend verhaal. Wens ieder sterkte en kracht die deze jongen gekend hebben. 🙏💔🙏
 • Ans Schilstra

  2 maanden geleden
  Heel veel sterkte❤️
 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  Wat een aangrijpend verhaal. Het raakt me diep. Wij hebben ook een zoon die min of meer in een vergelijkbare situatie zit of heeft gezeten. Niet begrepen op school door zijn stoornis en overal net tussen viel. Ik heb mij regelmatig ook zorgen gemaakt of en wanneer hij uit het leven zou stappen. Hij is nu bijna 30 en we hebben het gevoel dat hij behoorlijk stabiel in het leven staat. Hij heeft zeker z'n eigen anders zijn geaccepteerd en kan er over praten. Helaas de samenleving vaak niet.
 • Marja Van Dantzig

  2 maanden geleden
  Wat verschrikkelijk,en inderdaad je hebt een papiertje nodig van school.Als ze nu op het ministerie van onderwijs ook eens bedenken dat er jongens en meiden zijn die heel goed met de praktijk zijn en theoretisch minder . Een papiertje zegt niet alles! Je kunt deze erge dingen niet altijd voorkomen maar wat deze man zegt alles bij elkaar klopt helemaal (Corona enz) maar veel sterkte voor de familie.🙏