Volledig scherm
Henrik Ojamaa (rechts). © Pro Shots

Go Ahead Eagles strikt Est Ojamaa

Go Ahead Eagles heeft de Estse international Henrik Ojamaa (25) aangetrokken. De aanvaller tekent in Deventer een contract voor twee seizoenen, met een optie op nog een jaar

Ojamaa voetbalde in heel veel landen: Engeland, Duitsland, Noorwegen, Schotland, Finland en Polen. Hij speelde 23 interlands voor Estland. Hij omschrijft zichzelf als een hardwerkende aanvaller, die in de frontlinie op meerdere plekken inzetbaar is. „Alles begint met hard werken”, weet hij. „Dat is het fundament waar ik goals en assists op wil bouwen. Op het veld geef ik letterlijk álles. Daarbuiten ben ik een relaxed en positief ingesteld persoon. Ik pas me snel aan aan een nieuwe omgeving. Dat leer je wel als je op je achttiende naar een ander land vertrekt. Gelukkig heeft mijn familie me altijd geweldig gesteund.”

De Est staat te trappelen voor de eerste training, maandag in Terwolde. „Ik heb de afgelopen weken veel gelezen en gehoord over Go Ahead Eagles. Over het geweldige seizoen dat ze gedraaid hebben, vooral in de slotfase. Ik kijk er ontzettend naar uit onderdeel uit te maken van de positive golf waar Go Ahead Eagles op zit. Tijdens mijn korte periode bij Fortuna Sittard in 2011 heb ik al een beetje kennisgemaakt met het fanatisme van de Nederlandse voetbalfans. Van de Nederlandse mensen die ik de afgelopen tijd heb gesproken, hoorde ik geweldige verhalen over de fans van Go Ahead Eagles.”

Dennis Bekking, de technisch manager van de Deventer club, ziet in Ojamaa een welkome versterking. „We hebben Henrik een aantal keer bekeken. We zagen een multi-inzetbare speler met een geweldig karakter. Een jongen met snelheid, kracht en diepgang. Op relatief jonge leeftijd heeft Henrik al ongelooflijk veel ervaring opgedaan.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement