Volledig scherm
Ruby Huisman. © Wout van Zoeren

Goede gevoel overheerst bij Ruby Huisman, ook val in achtste finale

WERELDBEKER BMXRuby Huisman heeft geen grote verwondingen overgehouden aan haar harde val tijdens de achtste finale van de wereldbekerwedstrijd BMX op Papendal vandaag. 

De Hierdense fietsster kwam bij de eerste bult na de eerste bocht in aanraking met één van haar tegenstandsters en vloog ‘over de kop’. ,,Ik viel wel heel hard", zegt Huisman 's avonds. ,,Ik lig nu op de bank, maar er is gelukkig niets kapot. Nu ben ik mijn been aan het koelen, die zal wel dik worden want het was een beste klap”

Volledig scherm
Ruby Huisman (midden, oranje broek) en Laura Smulders (rechts, regeboogtrui) in actie tijdens de wereldbekerwedstrijden op Papendal. © ANP

Zaterdag werd Huisman verdienstelijk vijfde. ,,Daar was ik wel heel blij mee, zeker omdat ik me mentaal niet zo heel sterk voelde. En toch verraste ik mezelf. En ook nu was ik goed op weg, voelde ik me sterk. Ik denk dat ik zeker de kwartfinale had moeten halen en dan hadden we wel verder kunnen kijken. Maar zover kwam het helaas niet. Gelukkig valt de schade mee en komen andere wedstrijden niet in gevaar.”

Huismaan schaarde zich dit seizoen bij de beste Nederlandse vrouwen. De Oranje-selectie telt zeker vijf vrouwen die aan de top mee kunnen doen. Met als uitschieters wereldkampioene Laura Smulders (winnares zondag) en Judy Baauw (winnares zaterdag), maar ook met Merle van Benthem en Merel Smulders. ,,Laura en Judy steken er nu bovenuit. En richt de Olympische Spelen wordt het heel spannend om die derde plek. Dan gaat het tussen Merel, Merle en mij. Dat zegt wel iets over de sterkte van ons team.”

Live Voetbal

home logo Willem IIWIL
EINDE
2-1
FC EmmenEMM
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
61'
0-0
VitesseVIT
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
19'
0-0
FC TwenteTWE
away logo