Volledig scherm
Dylan Groenewegen heerst opnieuw in de sprint. © photo: Cor Vos

Groenewegen wint derde etappe op rij in Vierdaagse van Duinkerke

Dylan Groenewegen heeft ook de derde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam geschreven. De renner van Jumbo-Visma was veruit de snelste in de sprint van de rit over 156 kilometer van Laon naar Compiègne. 

De Fransman Marc Sarreau eindigde als tweede, vlak voor zijn landgenoot Christophe Laporte. Groenewegen vierde zijn achtste zege van het seizoen. Hij schreef ook al de eerste en tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam. De Amsterdammer eindigde in de tweede etappe aanvankelijk als tweede, achter Clément Venturini. De jury zette de Fransman echter terug wegens onreglementair sprinten.

Groenewegen behoudt vanzelfsprekend de leiding in het algemeen klassement. De wedstrijd duurt tot en met zondag.

  1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
    Degradatie Excelsior

    Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

    Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.

Live Voetbal

home logo De GraafschapGRA
EINDE
2-0
SC CambuurCAM
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
3-0
TOP OssTOP
away logo
home logo ExcelsiorEXC
EINDE
1-1
RKC WaalwijkRKC
away logo
home logo FC Den BoschDBO
EINDE
0-1
Go Ahead EaglesGAE
away logo