Volledig scherm
Theo Bos. © Walter Van Zoeren

Hierdense baanwielrenner Theo Bos rijgt finales aan elkaar op keirin in Japan

Baanwielrenner Theo Bos (35) rijdt woensdagavond de finale van het F1 keirintoernooi in het Japanse Ito. De oud-Hierdenaar won sinds mei dit jaar al zes keirintoernooien.

Bos, die deel uitmaakt de van de commerciële baanploeg Beat Cycling, gebruikt de zomerperiode om toernooien in Japan te rijden en zo flink wat prijzengeld binnen te slepen. In het land van de rijzende zon is de vijfvoudig wereldkampioen baanwielrennen nog steeds een grootheid op de keirin, een wedstrijd waar een grote groep baanwielrenners het tegen elkaar opneemt. Op de betonnen ban in Japan komt het naast snelheid ook op tactiek aan, want het kan er nogal fysiek aan toe gaan. De renners worden op snelheid gebracht door een derny die voor hen uitrijdt, daarna volgt een sprint tot aan de finish.

Woensdag moet de Hierdenaar het opnemen tegen wereldkampioen sprint Matthew Glaetzer uit Australië. Beide mannen wonnen deze week hun halve finale. Glaetzer is een geduchte concurrent voor Bos, want de Australiër won de laatste drie toernooien waar hij aan meedeed.

Bos rijdt eind september (Odawara) en begin oktober (Beppu) nog een toernooi in Japan.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
0-0
ExcelsiorEXC
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-3
De GraafschapGRA
away logo
home logo Fortuna SittardFOR
EINDE
2-4
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
EINDE
0-0
FC GroningenGRO
away logo