3
EINDE
4
  • Kevin Gameiro 21' 51'
  • Ferrán Torres 67'
  • Josip Ilicic 3' 43' 71' 82'

Historische prestatie Ilicic voorkomt Valencia-wonder in spookambiance

SamenvattingZonder toeschouwers op de tribunes van Mestalla leverde Josip Ilicic een historische prestatie. De Sloveen van Atalanta Bergamo maakte liefst vier goals op bezoek bij Valencia en is daarmee de eerste speler die dat presteert  in een uitwedstrijd in de knock-outfase van de Champions League. Het was goed voor een 3-4 zege in het lege Mestalla én een plaats in de kwartfinale voor Atalanta Bergamo.

Vanwege het coronavirus waren supporters, die zich wel rondom het stadion in Valencia verzamelde, niet welkom bij Valencia - Atalanta Bergamo. En dat terwijl Valencia juist de steun van supporters goed kon gebruiken. De heenwedstrijd in Italië was immers geëindigd in een 4-1 zege voor Atalanta Bergamo. 

Al na drie minuten was een wonder van Valencia uitgesloten. Mouctar Diakhaby haalde Ilicic neer en de Sloveen verschalkte vervolgens zelf Jasper Cillessen vanaf elf meter. Kevin Gameiro maakte die achterstand nog wel goed namens Valencia, maar vlak voor rust veroorzaakte Diakhaby wéér een penalty met een handsbal. Ook die penalty benutte Ilicic. Cillessen was bij de twee strafschoppen kansloos.

Volledig scherm
© AP

Nadat Gameiro en Ferrán Torres na rust de hoop bij Valencia enigszins nog terugbrachten met twee goals (3-2), maakte Ilicic aan alle Valencia-hoop vervolgens hardhandig een einde. Hij scoorde nog maar eens twee keer en werd daarmee de eerste speler ooit die vier keer scoorde in een uitwedstrijd in de knock-outfase van de Champions League. Hij bezorgde zijn ploeg daarmee een 3-4 zege.

Voor Atalanta Bergamo, waar Hans Hateboer en Robin Gosens negentig minuten speelde en Marten de Roon gewisseld moest worden met problemen aan zijn oog, was het ruim voldoende voor een plek in de kwartfinale. En dat terwijl de ploeg dit seizoen debuteerde in het miljardenbal.

Atalanta Bergamo viert feest.
Volledig scherm
Atalanta Bergamo viert feest. © UEFA
Volledig scherm
© UEFA
\
Volledig scherm
\ © UEFA
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© AP
Valencia - Atalanta.
Volledig scherm
Valencia - Atalanta. © AD