Volledig scherm
Sem Booijink (links) en Sven Slinkman (rechts) krijgen Rob Hofman (midden) niet van de bal. © Gerard Vrakking

Holten raakt met winterstop in zicht ongeslagen status kwijt tegen Broekland

4e klasse gHolten is niet langer ongeslagen. Na negen overwinningen en een gelijkspel ging de ploeg van trainer Richard van Dellen in en tegen Broekland voor het eerst dit seizoen onderuit: 2-1.

Holten begon in Broekland voortvarend aan het duel. De bezoekers domineerden in de eerste twintig minuten het duel en dwongen Broekland in de achteruit. Het veldoverwicht leverde Holten ook kansen op, maar een treffer bleef uit. Te vaak stond het vizier van de Holtense aanvallers niet op scherp.

Halverwege de eerste helft kreeg Broekland meer grip op het duel en wist ook de thuisploeg gevaar te stichten. Een van de mogelijkheden leverde daarbij de openingstreffer op. Holten-doelman moest op een schot van Ruben Simons een rebound toestaan, die vervolgens door Broekland-aanvoerder Bas Booijink werd binnen geschoten. 

Lang kon Broekland niet genieten van de voorsprong. Binnen vijf minuten na de openingstreffer schoot Gijs Martens voor Holten de 1-1 binnen.

Na rust was het opnieuw Broekland dat de leiding nam in de wedstrijd. Via een treffer van Menno Holleboom kwam de ploeg van trainer Wouter Groot Lipman na ruim een uur spelen op een 2-1 voorsprong. Holten ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, kreeg daartoe ook mogelijkheden maar de 2-2 bleef uit. 

Broekland wist de 2-1 voorsprong over de streep te trekken en maakte zodoende een einde aan de ongeslagen status van Holten.

Broekland – Holten 2-1 (1-1). 28. Bas Booijink 1-0, 33. Gijs Martens 1-1, 64. Menno Holleboom 2-1.