Volledig scherm
Pierre Gasly voor de Sauber van Charles Leclerc © Getty Images

'Honda is veel sterker dan wordt gedacht'

Marcus Ericsson kijkt op van de negativiteit rondom de Honda-motoren. Volgens de Zweed, zelf rijdend bij Sauber met een Ferrari-motor, is de Japanse krachtbron veel sterker dan gedacht.

Volledig scherm
Marcus Ericsson © Getty Images

Tijdens de Grand Prix van België op het hogesnelheidscircuit van Spa-Francorchamps kwam Ericsson niet voorbij de Toro Rosso's en dat terwijl hij binnen de DRS-afstand reed. ,,Ik kon Gasly gewoon niet voorbij. Ik kwam niet eens in de buurt. Ik denk dat dit aantoont dat Honda enorme stappen heeft gezet", vertelt Ericsson aan Autosport.

Ericsson denkt wel dat de Mercedes en de Ferrari vooralsnog sneller zijn, 'maar Honda is veel sterker dan gedacht.'

Terwijl Mercedes, Ferrari en Renault tijdens de afgelopen twee raceweekenden een nieuwe en snellere motor introduceerden, liet Honda zich nog niet verleiden tot een grote update. Gasly wist met de oudere motor op Monza voor de Williams-wagens, een Force India, een Haas en beide Saubers te blijven.

Red Bull stapt volgend jaar over van de Renault-motor naar de Honda-motor. Bij de renstal van Max Verstappen zijn ze behoorlijk positief over de resultaten die Toro Rosso laat zien met de Honda-motor.

Luister hieronder naar de Pitstop-podcast. Over Max Verstappen, de Grand Prix van Singapore, de fouten van Ferrari en nog veel meer.