Het deels ingestorte uitvak van De Goffert. De onderste rijen zijn tegenwoordig staanplaatsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het deels ingestorte uitvak van De Goffert. De onderste rijen zijn tegenwoordig staanplaatsen. © Pro Shots / Erik Pasman

Hossende fans zonder zitvlees: zo kan een tribune instorten. ‘Je moet gewoon op je krent zitten’

 De verwijdering van stoelen heeft mogelijk geleid tot de instorting van een deel van het uitvak van NEC-stadion De Goffert in Nijmegen. Stadions zijn niet bedoeld voor een samengepakte groep supporters die host. 

5 reacties

 • Akkerman

  1 jaar geleden
  Zoals op dit moment de stadions gebouwd worden om onder de betonnen platen ruimtes te combineren met kantoren en horeca krijg je het effect van breekbare platen, zoals bij NEC. Oplossing zou zijn om de tribunes rechtstreeks op aarde dijken te plaatsen deze nemen dan de krachten over van het emotionele dansen en hotsen!
 • Wiecher Pijlen

  1 jaar geleden
  Toen ik in 1963 in militaire dienst zat , werd ons, als wij over een loop brug/ viaduct liepen al bevolen uit de pas te gaan lopen , dit in verband met de trilling die daar uit voortkwam als wij in de maat liepen , toen al bekend als je dit deed. Dus allen tegelijk hossen geeft dit hetzelfde effect , achteraf logisch t och zou J.C. zeggen.
 • Joseppe Greuters

  1 jaar geleden
  Dom gepraat. In een stadion heb je emoties. Soms van woede, maar regelmatig van het vieren van een mooie goal, het winnen van een wedstrijd of het mee springen op de muziek van een concert. Dan blijf je niet stil zitten. Dan beweeg je.....
 • Liesbeth Schut

  1 jaar geleden
  Als je een stadion bouwt met zitplaatsen moet je dat zo houden. De constructie is er niet op berekend om een hossende menigte te dragen. Zo simpel is dat.
 • wilmar derks

  1 jaar geleden
  Het Stadion An der alten Försterei is een voetbalstadion in de Duitse hoofdstad Berlijn. De voetbalclub 1. FC Union Berlin, die uitkomt in de Bundesliga, speelt in het stadion zijn thuiswedstrijden. Het stadion heeft 17.910 staanplaatsen en 3.807 overdekte zitplaatsen. Hoezo, Je moet zitten??