Volledig scherm
Eelco Sintnicolaas. © Rob Voss

In Götzis hoopt tienkamper Sintnicolaas uit Apeldoorn stiekem op de WK-limiet

Eelco Sintnicolaas staat voor een grote test. De 32-jarige Apeldoornse tienkamper wil na twee jaar blessureleed en teleurstellingen weer eens het einde halen van een groot meerkamptoernooi. In het Oostenrijkse Götzis wil hij erachter komen waar hij staat, hij hoopt stiekem al op een WK-ticket.

Al is het halen van de WK-limiet niet het hoofddoel van Sintnicolaas, die jarenlang werd geteisterd door spierblessures en een onwillige enkel waardoor hij het einde van EK's en WK's niet haalde. Vorig jaar liet hij zich opereren en nu lijkt het euvel verholpen. Maar de weg naar volledige fitheid was lang, Sintnicolaas zette bij sprongonderdelen lange tijd af met zijn ‘andere’ been. 

Opluchting

Bij de Hypomeeting Götzis, die dit weekeinde wordt gehouden, weet hij eindelijk hoever hij weer is. Al voelt het goed, zegt hij. ,,Ik heb er ontzettend veel zin in", reageert hij. ,,Het is alweer zolang geleden dat ik op een zo groot internationaal toernooi heb mee kunnen doen. De weg hier naartoe was ook hobbelig. Vorige week liep ik nog sprintonderdelen in Uden en voelde ik mijn hamstring wat trekken. Die heb ik deze week kunnen testen en dat verliep gelukkig helemaal zonder problemen. Dat was wel een opluchting.”

Volledig scherm
Eelco Sintnicolaas tijdens het EK atletiek in Berlijn. © EPA

Stiekem hoopt Sintnicolaas nu al de WK-limiet te bereiken, die op 8200 punten is gesteld. Het WK is eind september in Doha in Qatar, de Apeldoorner heeft dus nog meerdere kansen die limiet te halen. ,,Maar eerlijk gezegd moet 8200 punten voor mij wel te doen zijn. Natuurlijk moet ik daar wel een goede meerkamp voor draaien, maar zoals ik me nu voel zit dat er gewoon in. Met mijn ervaring moet dat goed komen. Al heb ik nog wel wat vraagtekens. Want een paar onderdelen heb ik nog niet uitgebreid kunnen testen op niveau. Dus is het afwachten. Aan de andere kant is het gewoon heerlijk om weer op dit niveau actief te kunnen zijn en stel ik mijn verwachtingen nog niet te hoog in. Ik ben gewoon erg benieuwd.”

Aan de meeting in Götzis heeft Sintnicolaas in elk geval goede herinneringen. Twee jaar geleden werd hij nog verrassend tweede in een nieuw Nederlands record van 8539 punten.

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
3-1
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
2-0
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo FC EmmenEMM
EINDE
2-1
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
1-1
Heracles AlmeloHER
away logo