Lucas Hernandéz wordt van het veld gedragen na zijn enkelblessure tijdens Olympiakos - Bayern München (2-3) gisteravond in Griekenland.
Volledig scherm
Lucas Hernandéz wordt van het veld gedragen na zijn enkelblessure tijdens Olympiakos - Bayern München (2-3) gisteravond in Griekenland. © BSR Agency

Irritatie bij Bayern München over blessure Hernandéz na ruzie met Franse bond

Bayern München is de linksbenige verdediger Lucas Hernandéz (23) opnieuw voor enige tijd kwijt. De Franse international viel gisteravond in de Champions Leaguewedstrijd tegen Olympiakos uit met een op het oog ernstige enkelblessure. 

Dat leidde opnieuw tot irritatie in de richting van de Franse voetbalbond. Hernandéz werd twee weken geleden in de Franse selectie opgenomen hoewel hij amper hersteld was van een blessure. De verdediger bleef tegen IJsland aan de kant, maar speelde wel mee tegen Turkije.

Technisch directeur Hasan Salihamidzic zei ‘een beetje geïrriteerd’ te zijn over hoe de Fransen met Hernandéz zijn omgesprongen. ,,We willen natuurlijk dat onze spelers zo veel mogelijk duels spelen, Maar het is bitter dat hij zich nu blesseert. Dat heeft niet alleen met deze wedstrijd te maken. Hij komt terug na een lange blessureperiode en heeft veel wedstrijden gespeeld”, zei Salihamidzic, die ‘niemand de schuld wil geven’ maar vindt dat er niet naar de medische staf van zijn club geluisterd is door de Fransen.

Bayern München wilde Hernandéz eigenlijk niet afstaan, maar de Franse bond eiste hem op en zei hem zelf te zullen onderzoeken. Bayern-trainer Niko Kovac toonde zich aanvankelijk verheugd dat Hernandéz speelminuten had gemaakt met Frankrijk en zag hem naar eigen zeggen “gezond” terugkeren. De blessure is een nieuwe tegenvaller nadat verdediger en Duits international Niklas Süle zaterdag een kruisband in zijn linkerknie scheurde. Tegen Olympiakos, een duel dat door Bayern met 3-2 werd gewonnen, viel halverwege ook de Spaanse verdediger Javi Martínez uit met een spierblessure.

Bekijk hier de samenvatting van Olympiakos - Bayern München