Volledig scherm
De ontlading bij Yannick Kaluzi is groot na zijn winnende treffer. © Martijn Bijzitter

Kaluzi schenkt Alcides op de valreep cruciale zege op VOC

HOOFDKLASSETegen het Rotterdamse VOC heeft Alcides maar één opdracht: drie punten pakken. Op de valreep bezorgt Yannick Kaluzi de Meppelers de zege: 3-2.

Op sportpark Ezinge zindert het nog lang na. Met zijn doelpunt brengt Kaluzi iedereen – en vooral zichzelf – in extase. Met nog een paar tellen op de klok wordt de aanvaller de diepte in gestuurd, waarna hij koelbloedig afrondt (3-2). De zege in deze kelderkraker is binnen. Alcides vindt daardoor aansluiting bij de onderkant van de middenmoot, VOC blijft moederziel alleen achter op de laatste plek, met vier punten.

De zege is lange tijd geen vanzelfsprekendheid. Via Kaluzi komt de Meppeler ploeg in de eerste helft verdiend op voorsprong. Na fraai aangeven van Danni Lohman schiet Kaluzi vanuit de snelle draai binnen, 1-0. 

In de rust tankt VOC vertrouwen. Dat komt mede dankzij de gelijkmaker, op slag van de theepauze. Alcides-doelman Xander Jager lijkt de bal klem te hebben, maar op miraculeuze wijze gaat de bal er via zijn eigen arm in: 1-1.

Alles en iedereen ontploft

Na rust wordt het nog erger voor de Meppelers. Michel Broeders mag bij de tweede paal helemaal vrij inkoppen. Alcides kijkt ernaar en doet helemaal niets. Daarna golft het spel op en neer. Een kwartier voor het einde krijgt Kaluzi de kans op de 2-2, maar hij vergeet te scoren. Het doel voor hem is leeg. Niet veel later valt de gelijkmaker toch. Koen Romme kopt raak vanuit een corner.

Dat biedt hoop voor het restant. Alcides gelooft erin en jaagt op de zege. Die komt er uiteindelijk, dankzij de late treffer van Kaluzi. Alles en iedereen ontploft. Bij Alcides van vreugde, bij VOC van teleurstelling.

Hoofdklasse A: Alcides – VOC 3-2 (1-1). 32. Yannick Kaluzi 1-0. 45. Marnix Jager 1-1 (eigen doel), 63. Michel Broeders 1-2. 76. Koen Romme 2-2. 90+4. Kaluzi 3-2.

Live Voetbal

home logo TOP OssTOP
EINDE
0-2
AZAZ
away logo
home logo FC EindhovenEHV
EINDE
1-2
FC UtrechtUTR
away logo
home logo Fortuna SittardFOR
GESTAAKT
FeyenoordFEY
away logo