Kiki Bertens.
Volledig scherm
Kiki Bertens. © Getty Images

Kiki Bertens blijft de nummer 8 van de wereld

Hoewel tennisster Kiki Bertens afgelopen week in Zhengzhou direct werd uitgeschakeld, blijft ze de nummer 8 van de wereld. Bertens had geen punten te verdedigen en leverde daarom niets in. De beste Nederlandse tennisster van dit moment speelt deze week in Osaka. Vorig jaar schreef ze in dezelfde periode van het seizoen het toernooi van Seoul op haar naam.

De Australische Ashleigh Barty voert de wereldranglijst aan, gevolgd door Karolina Pliskova. De Tsjechische pakte afgelopen week de titel op het Chinese hardcourt in Zhengzhou. Bianca Andreescu, de 19-jarige winnares van de US Open, staat nog steeds op de vijfde plek.

Bij de mannen is Tallon Griekspoor hard op weg om Robin Haase af te lossen als beste Nederlander op de wereldranglijst. De 23-jarige Haarlemmer won afgelopen week de challenger van Banja Luka en steeg naar de 161ste plaats, nog maar vijf plekken onder Haase die aan een vrije val bezig is. De Hagenaar begon het seizoen als nummer 50 van de wereld.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.
  2. Leerdam weg bij Reggeborgh, maar welke opties heeft ze?

    Leerdam weg bij Reggeborgh, maar welke opties heeft ze?

    Jutta Leerdam (21) werd in februari tot haar eigen verbazing wereldkampioen op de 1000 meter onder de vleugels van schaatsteam Reggeborgh, ondanks dit succes kiest een van de populairste schaatssters van Nederland voor een andere route. Vandaag werd bekend dat Leerdam, alsmede haar partner Koen Verweij, hun contracten niet verlengen bij de formatie van Gerard van Velde. Leerdams manager John van Lottum: ,,Er is een verschil van inzicht.”