Larissa Klaassen en Imke Brommer.
Volledig scherm
PREMIUM
Larissa Klaassen en Imke Brommer. © REUTERS

Klaassen na goud bij baanwielrennen: ‘Als ze een roeister hadden gezocht, had ik nu in een boot gezeten’

Baanwielrenster Larissa Klaassen (27) won vandaag samen met haar piloot Imke Brommer goud op de Paralympische Spelen. Het duo zegevierde op de tijdrit van één kilometer en klopte in de finale het Britse koppel. Dat Klaassen goud won op de fiets en niet in een andere sport, berust puur op toeval. ,,Ik wilde naar de Spelen, in welke sport dan ook.’’

  1. FC Twente slaat grote slag met contractverlenging Van Wolfswinkel, Cerny, Smal én Hilgers

    FC Twente slaat grote slag met contract­ver­len­ging Van Wolfswin­kel, Cerny, Smal én Hilgers

    FC Twente heeft Ricky van Wolfswinkel, Vaclav Cerny, Gijs Smal en Mees Hilgers langer aan zich gebonden. De club uit de eredivisie lichtte de optie in de aflopende contracten van deze vier basisspelers. Spits Van Wolfswinkel en de verdedigers Smal en Hilgers liggen nu ook voor volgend seizoen vast, Cerny zelfs voor de komende twee jaar. De Tsjech is de topscorer van FC Twente in de competitie met negen doelpunten.
  2. Help Ronald Koeman! Wie moet de bondscoach na de leegloop bij Oranje opstellen tegen Frankrijk?

    Help Ronald Koeman! Wie moet de bondscoach na de leegloop bij Oranje opstellen tegen Frankrijk?

    Nederland begint vrijdagavond aan de route naar het EK voetbal van volgend jaar in Duitsland. Met een uitwedstrijd tegen vice-wereldkampioen Frankrijk kan Oranje meteen de de borst natmaken. Maar wie moet bondscoach Ronald Koeman opstellen nu het Nederlands elftal is geteisterd door een virus? Help hem bij zijn keuze door hierboven jouw favoriete elf namen voor de kraker tegen Les Blues in te vullen!