Fabio Jakobsen won vorig jaar het NK ten koste van Moreno Hofland en Bas van der Kooij.
Volledig scherm
Fabio Jakobsen won vorig jaar het NK ten koste van Moreno Hofland en Bas van der Kooij. © ANP

KNWU prikt nieuwe datum voor NK wielrennen

Het NK wielrennen gaat dit jaar alsnog door. Als gevolg van het coronavirus leek het er lange tijd op dat Fabio Jakobsen en Lorena Wiebes een jaar langer in het rood-wit-blauw mochten rijden, maar de KNWU heeft door de versoepelingen toch een plek op de nieuwe wielerkalender gevonden. Op 21, 22 en 23 augustus vinden de kampioenschappen plaats.

 1. Returns in Champions League in stadion thuisspelende club

  Returns in Champions League in stadion thuisspe­len­de club

  De vier resterende wedstrijden uit de achtste finales van de Champions League worden in principe allemaal in het stadion van de thuisspelende club gespeeld. Dat geldt ook voor de returns in de Europa League. De twee ontmoetingen waarvan als gevolg van de coronacrisis het eerste duel al niet door kon gaan, Internazionale - Getafe en Sevilla - AS Roma, gaan over één wedstrijd in plaats van twee. Deze duels worden in Duitsland gespeeld.
 2. Kubica vervangt Giovinazzi voor eerste vrije training in Oostenrijk
  Alfa Romeo

  Kubica vervangt Giovinazzi voor eerste vrije training in Oostenrijk

  De Poolse coureur Robert Kubica stapt vrijdag weer in een Formule 1-bolide. De 35-jarige Kubica mag in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Steiermark, de tweede race van het seizoen, bij het team van Alfa Romeo het stuur overnemen van Antonio Giovinazzi. De Italiaan, die samen met de Fin Kimi Räikkönen het vaste rijdersduo van de renstal vormt, neemt de rest van het weekeinde weer voor zijn rekening.