Pavel Koelizjnikov.
Volledig scherm
Pavel Koelizjnikov. © Getty Images

Koelizjnikov snelt naar wereldbekerwinst op 500 meter, brons voor Ntab

Pavel Koelizjnikov heeft de eerste 500 meter gewonnen op de wereldbeker in Hamar. De Rus was met 34,65 een fractie sneller dan de verrassende Koreaan Jun-Ho Kim (34,71). Dai Dai Ntab pakte het brons in 34,77.

Kai Verbij viel net buiten het podium. De Europese sprintkampioen reed de vierde tijd: 34,80. Ronald Mulder eindigde als zevende (34,95) en Jan Smeekens belandde met 35,06 op de twaalfde plek. Michel Mulder moest genoegen nemen met de vijftiende plaats (35,23).

Ronald Mulder laat morgen de tweede 500 meter aan zich voorbijgaan. Hij wil zich in de aanloop naar de WK afstanden komende week in Inzell niet al te druk meer maken. Ook Ntab heeft zich voor de tweede manche afgemeld. Smeekens komt zondag nog wel in actie op de 500 meter. Verbij rijdt later op zaterdag in Hamar alleen nog de 1000 meter.

Bekijk hier alle uitslagen en het programma van het wereldbekerweekend in Hamar.

Dai Dai Ntab op een archieffoto.
Volledig scherm
Dai Dai Ntab op een archieffoto. © AP
  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.