Sam Ligtlee in actie in de kwalificatie tijdrijden 1000 meter tijdens de Europese Kampioenschappen baanwielrennen in Omnisport.
Volledig scherm
Sam Ligtlee in actie in de kwalificatie tijdrijden 1000 meter tijdens de Europese Kampioenschappen baanwielrennen in Omnisport. © ANP

Ligtlee en Bos eenvoudig door naar EK-finale kilometer tijdrit

EK BAANWIELRENNENTheo Bos en Sam Ligtlee hebben zich geplaatst voor de finale van de kilometer tijdrit. Die wordt vanmiddag verreden tijdens het EK Baanwielrennen in Apeldoorn. Ook Kyra Lamberink plaatste zich voor de finale van de 500 meter tijdrit.

Ligtlee uit Eerbeek klokte de tweede tijd tijdens de kwalificaties, Hierdenaar Bos tekende voor de derde tijd. Alleen de Fransman Qentin Lafarque was sneller dan de twee Nederlanders. De snelste acht mannen gingen door naar de finale. Dan is het ieder voor zich en wint de snelste renner.

Bij de vrouwen was de Apeldoornse Kyra Lamberink goed voor de vierde tijd tijdens de kwalificaties. Anastasia Voynova (Rusland), Olena Starikova uit de Oekraïne en de Russische Dana Shmeleva waren sneller.