Marathonzeges Hoolwerf en Kamminga in Utrecht

Schaatser Bart Hoolwerf heeft in Utrecht de zevende wedstrijd om de KPN Marathon Cup gewonnen. De schaatser van de ploeg AB Vakwerk versloeg Sjoerd den Hertog in de sprint en verstevigde daardoor de leiding in het algemeen klassement. Hoolwerf, die in het oranje leiderspak schaatst, won eerder al in Den Haag.

Archief.
Volledig scherm
Archief. © BSR Agency

Hoolwerf heeft van het winnen van het klassement nog geen primair doel gemaakt. ,,Ik wil gewoon zoveel mogelijk overwinningen pakken voor mezelf en voor de ploeg. En zo lang ik goede uitslagen blijf rijden, blijf ik er in het klassement ook goed voor staan.”

Bij de vrouwen ging de zege naar Manon Kamminga, die in de sprint haar ploeggenote Imke Vormeer versloeg. Kelly Schouten werd derde en heroverde de leiding in het klassement op de Italiaanse Francesca Lollobrigida, die ontbrak in Utrecht. Ook Irene Schouten, winnares van twee van de drie marathons die ze dit seizoen reed, was niet van de partij. De KPN Marathon Cup ging vorig seizoen naar Kamminga.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.
  2. Leerdam weg bij Reggeborgh, maar welke opties heeft ze?

    Leerdam weg bij Reggeborgh, maar welke opties heeft ze?

    Jutta Leerdam (21) werd in februari tot haar eigen verbazing wereldkampioen op de 1000 meter onder de vleugels van schaatsteam Reggeborgh, ondanks dit succes kiest een van de populairste schaatssters van Nederland voor een andere route. Vandaag werd bekend dat Leerdam, alsmede haar partner Koen Verweij, hun contracten niet verlengen bij de formatie van Gerard van Velde. Leerdams manager John van Lottum: ,,Er is een verschil van inzicht.”