McLaren mag aanpassingen doen aan het chassis.
Volledig scherm
McLaren mag aanpassingen doen aan het chassis. © BSR Agency

McLaren mag wagen voor 2021 aanpassen

Het wordt renstal McLaren toegestaan aanpassingen te doen aan het chassis van de Formule 1-bolide waarmee het in 2021 wil rijden. Nadat de start van het huidige seizoen vanwege de coronacrisis werd uitgesteld, besliste autosportfederatie FIA dat de ingrijpende wijzigingen die voor 2021 waren gepland een jaar worden uitgesteld. 

Dat betekent dat nog een jaar met de 'oude' wagens wordt geraced. McLaren had echter al een overeenkomst met Mercedes, dat als motorleverancier Renault vervangt. Die wijziging van krachtbron vraagt aanpassingen aan het chassis. ,,De beslissing de invoering van de nieuwe regels met een jaar uit te stellen heeft geen gevolgen voor onze overstap naar Mercedes", zei teambaas Andreas Seidi van McLaren. ,,Het is ons toegestaan de nodige wijzigingen uit te voeren."

De uitgestelde nieuwe regelgeving van de FIA behelst onder meer de aerodynamica en de motoren. De plannen werden doorgeschoven om de teams financieel wat lucht te geven nu dit seizoen voorlopig niet op gang wil komen.

De crew van McLaren aan het werk in Melbourne, waar de eerste GP uiteindelijk niet doorging.
Volledig scherm
De crew van McLaren aan het werk in Melbourne, waar de eerste GP uiteindelijk niet doorging. © Getty Images