John Stones.
Volledig scherm
John Stones. © REUTERS

Meer defensieve zorgen voor Guardiola: ook blessure voor Stones

Voor Pep Guardiola wordt het steeds moeilijker om een goede verdediging neer te zetten. Aymeric Laporte viel al weg met een zware knieblessure, maar ook John Stones zal zo'n vijf weken uit de roulatie zijn met een spierblessure. 

Guardiola zal de komende tijd waarschijnlijk een van zijn controlerende middenvelders, Fernandinho of Rodri, gaan opstellen in het centrum van de verdediging. Daar is Nicolás Otamendi nu nog de enige pure verdediger. De Argentijn maakte afgelopen zaterdag geen al te beste indruk naast Stones in de uitwedstrijd bij Norwich City, dat verrassend met 3-2 won van de kampioen van Engeland. 

Manchester City begint morgenavond in Oekraïne aan de Champions League met de uitwedstrijd bij Sjachtar Donetsk. Met Fernandinho en Rodri opperde Guardiola dus zelf al twee suggesties voor het geval er zich nieuwe problemen voor zouden doen. Dat is nu het geval met de blessure van Stones. ,,Het is een geweldige uitdaging met nog maar één centrale verdediger, maar de talenten Erik García en Taylor Bellis zullen mogelijk ook naar voren geschoven worden", zei Guardiola vandaag op zijn persconferentie. 

Manchester City nam afgelopen zomer na elf seizoenen afscheid van Vincent Kompany, maar de club trok geen nieuwe verdediger aan. Manchester City speelt de komende weken in de Premier League tegen Watford (thuis), Everton (uit) en Wolverhampton Wanderers (thuis). 

Bekijk hier de samenvatting van Norwich City - Manchester City (3-2)