Merckx over Poulidor: Het is ongelooflijk, ik verlies een goede vriend

Met Raymond Poulidor verliest de internationale wielerwereld een groot kampioen. Ook Eddy Merckx, die vele duels met hem uitvocht in de Ronde van Frankrijk, treurt: ,,Hij was een zeer vriendelijke man. Ik denk dat er met zijn palmares veel mensen ‘Eeuwige Tweede’ genoemd zouden willen worden.”

Merckx verliest naast een eeuwige rivaal in de Ronde van Frankrijk vooral een goede vriend. ,,Als wielrenner was hij een zeer groot kampioen, een man die moeilijk te kloppen was. Zeker als je ziet wat voor palmares hij bijeen gefietst heeft, hij is ongelooflijk. Hij was ook zeer geliefd in Frankrijk en was een hele goeie vriend van mij. Vooral na onze loopbaan hebben we veel tijd samen doorgebracht. Ik ben dikwijls met hem gaan eten, hij was een zeer joviaal mens. Als wielrenner was hij vooral een heel goeie klimmer, hij gaf zich altijd voor de volle honderd procent, tot het laatste.”

Tekst gaat verder onder de foto...

Volledig scherm
Raymond Poulidor (l) en Eddy Merckx © photo: Cor Vos

Poulidor droeg tijdens en na z’n carrière de bijnaam ‘Eeuwige Tweede’. ,,Hij ging daar goed mee om, hij heeft een ongelooflijk palmares. Er zijn veel renners die met zo’n palmares wel zo’n bijnaam zouden willen dragen", aldus Merckx.

Merckx kwam nog even terug op zijn val van vorige maand: ,,Ik weet nog altijd niet hoe ik ben gevallen, maar ik ben aan de betere hand. Meer kan ik er voorlopig niet over zeggen.”

Volledig scherm
Eddy Merckx (l) met Raymond Poulidor in 1974. © AFP

Reacties

Ook anderen uit de wielerwereld hebben gereageerd op het overlijden van Poulidor.