Volledig scherm
De huldiging. © -

Möhlmann leidt Philip Heijnen naar titel

dernyHij telt het niet bij zijn eigen overwinningen, maar voormalig topamateur Peter Möhlmann was wel content dat hij zowel elitewinnaar Philip Heijnen als juniorkampioen Erwin Smit achter zijn derny had op het Nederlands kampioenschap derny zondag in Apeldoorn.

De oud-winnaar van de Ster van Zwolle en de Ronde van Overijssel leerde het vak van vader Gerrit en mocht bij twee van de drie titels op het podium verschijnen. Ook voor hem waren er een rood-wit-blauwe trui en een gouden plak en dat zelfs twee keer. ,,Ik zie het echt als verdienste van de renners achter mij, zij bepalen uiteindelijk hoe hard we gaan, afhankelijk van hoe sterk ze zijn. Jammer dat ik bij de vrouwen met Juliet Eickhof uit Apeldoorn net het podium miste. We waren dichtbij brons, maar ze kon net niet harder. Zo’n strijd geeft me eigenlijk net zoveel voldoening, het gaat er toch om het maximale uit de renner en de derny te halen.”

Bij de mannen onttroonde Philip Heijnen Reinier Honig die ditmaal met zilver genoegen moest nemen. Maikel Zijlaard werd derde. Bij de vrouwen won Marit Raaijmakers met Jos Pronk. Zilver was voor Marjolein van ’t Geloof en brons voor Minke Bakker.

Live Voetbal

home logo AZAZ
20:45
Willem IIWIL
away logo
home logo FeyenoordFEY
19:45
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FC TwenteTWE
19:45
FC GroningenGRO
away logo
home logo Fortuna SittardFOR
18:30
VitesseVIT
away logo